Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og Frederiksberg Kommune indgår samarbejde om udbredelse af rådgivning til voldsudsatte kvinder
Den store efterspørgsel på rådgivning for voldsudsatte kvinder i Københavnsområdet har medført månedlange ventetider. Det vidner om et akut behov for at udvide tilbuddene. Har man først taget det store skridt at bede om hjælp til at bryde med en voldelig partner, skal man gribes. Derfor indgår Frederiksberg kommune et samarbejde med Dansk Kvindesamfunds Krisecentre om at udbrede rådgivningstilbuddet ’Sig det til nogen’ stiftet af Danner.
Dansk Kvindesamfunds Krisecentre indtræder i ‘Sig det til nogen’
’Sig det til nogen’ er et tilbud for kvinder og pårørende til kvinder, der lever med psykisk vold, fysisk vold eller andre former for vold. Og der er i den grad brug for en indsats. Flere end 118.000 kvinder udsættes hvert år for partnervold. Langt de færreste kan bryde med volden uden professionel hjælp.
Af de mange kvinder, der udsættes for vold, tager kun et fåtal af dem ophold på krisecenter. Krisecentrene yder en vigtig indsats, men er samtidig en indgribende indsats, der ikke er for alle. Rådgivningstilbud, hvor man kan fortsætte sin hverdag som man plejer, er helt centralt, hvis vi vil hjælpe flere fri af volden.
”Partnervold tager ofte til i grovhed og hyppighed over uger, måneder eller år, og i yderste tilfælde kan det være livsfarligt. Et forløb i ’Sig det til nogen’ kan forebygge og reducere voldens greb i kvindernes liv og sikre, at flere kvinder og deres børn får et liv uden vold. Vil vi nedbringe omfanget og konsekvenserne af partnervold, er det helt centralt, at der også er tilbud til de voldsudsatte kvinder, der ikke skal på krisecenter. ’Sig det til nogen’ giver kvinderne muligheden for at træde ind i anonyme rammer og få hjælp og støtte uden at skulle forlade hjem og netværk. Derfor er vi glade, for at Frederiksberg Kommune har indgået dette samarbejde med os, som medvirker til at flere kvinder får et trygt liv uden vold.”
Maria Søndergaard, direktør i Dansk Kvindesamfunds Krisecentre.
Samarbejdet mellem Frederiksberg Kommune og Dansk Kvindesamfunds Krisecentre betyder, at kvinder, der er bosat på Frederiksberg, vil kunne få hurtigere adgang til en specialiseret rådgivning, der kan hjælpe dem videre til et liv uden vold.
”Det er veldokumenteret, at ’Sig det til nogen’ i høj grad skaber positive forandringer for kvinderne. Det har derfor stor betydning, at flere voldsramte kvinder nu sikres målrettet hjælp så de kan leve et mere frit, selvstændigt og trygt liv. I takt med at der er kommet større samfundsmæssigt fokus på partnervold- og drab, er der et stigende behov for at voldsudsatte kvinder kan få til adgang rådgivning, der er specialiseret i netop dette. Derfor har vi indgået et samarbejde med Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, så vi kan hjælpe flere voldsudsatte kvinder og deres børn. Alle har ret til et liv uden vold, og det er samarbejder som dette med til at cementere.”
Mette Bang Larsen, formand for Socialudvalget i Frederiksberg Kommune.
’Sig det til nogen’ er et partnerskab mellem krisecentrene i Ringsted, Randers, Kolding og Holstebro samt Kvindehjemmet og Danner i København. Danner er koordinerende tovholder og programejer i partnerskabet. Tilbuddet er for kvinder, der er udsat for partnervold eller vold fra et nært familiemedlem, men ikke er så sikkerhedstruede, at de har brug for et krisecenterophold. Tilbuddet indbefatter individuel rådgivning, psykologbehandling, gruppeforløb samt rådgivning til pårørende.
Dansk Kvindesamfunds Krisecentre indgår i ’Sig det til nogen’ frem til 2027 med støtte fra Frederiksberg Kommune.