Hjælp og støtte

På vores krisecentre modtager du en specialiseret social- og voldsfaglig indsats. Du får den rådgivning, du behøver for at bearbejde voldens konsekvenser og starte et nyt liv fri fra vold.

Socialfaglig indsats

På krisecentret får du en kontaktperson, som følger dig gennem hele forløbet og hjælper med at skabe orden i alt det, der ofte følger med, når man flytter på krisecenter. 

Kort tid efter du er flyttet ind, inviterer din kontaktperson til jeres første samtale, hvor I hilser på hinanden og taler om din unikke situation. Sammen udvikler I en plan – en såkaldt opholdsplan – som beskriver dine ønsker til fremtiden, og hvordan vi kan styrke dig i din vej ud af volden. Du og din kontaktperson mødes regelmæssigt, og der er mulighed for løbende at justere din opholdsplan. På den måde sikrer vi, at der bliver arbejdet med det, du har brug for, og at det bliver i et passende tempo for dig.

Vi støtter dig også i at tale din sag overfor offentlige myndigheder i det omfang, du ønsker det. Og har du børn, vil vi forsøge at understøtte et godt samarbejde med alle relevante parter til gavn for dig og dine børn. Din kontaktperson kan hjælpe dig med kontakt til:

  • Din bopælskommune og sagsbehandler vedrørende krisecenteropholdet

  • Familieretshuset og kommunale børne-og familiesagsbehandlere

  • Jobcenter, arbejdsplads og uddannelsessted

  • Institution og skole

  • Advokat

  • Politi

  • Læge, psykolog eller andre sundhedsfaglige personer

Har du børn med, vil de også modtage en specialiseret indsats. Læs mere her.

Samtaler om vold

Hos os tilbyder vi samtaler om volden, så du kan bearbejde dine oplevelser. Vi har forståelse for, hvordan volden udfolder sig, hvilke konsekvenser den medfører, og hvordan responserne fra samfundet omkring dig, har påvirket dine muligheder for at bryde med volden. Vi har forståelse for, at volden har mærker flere aspekter af dit liv. Derfor taler vi om, hvordan volden har påvirket din rolle som mor, søster, kollega, og en masse andre ting.

I samtalerne følger vi dit tempo. Det er dig, der bestemmer, hvad du finder vigtigst at tale om. Vi har blik og forståelse for, at dit barn også er påvirket af volden, og sandsynligvis selv har været udsat for vold. Derfor har vi også en specialiseret voldsfaglig indsats med samtaler og børnegrupper.

Andre kvinders historier

Det er rart at vide, at man ikke er alene. Derfor har vi samlet historier og citater fra nogle af de kvinder, der har boet på vores krisecentre. Dem kan du læse her.

Her kan du også samtidig læse om de forskellige voldsformer og eksempler herpå. Husk, at selvom du måske ikke kan spejle dig i lige disse udvalgte eksempler, så er din oplevelse af vold lige så gyldig.

Du kan altid ringe til vores rådgivning på tlf. 32 20 00 40. At række ud efter hjælp, er første skridt på vejen til et liv uden vold.

Børnetilbuddet

Det skal være en god oplevelse for børn at bo på krisecenter. Hos os får alle børn en kontaktperson der sammen med dig skaber stabilitet og genkendelighed for børnene i hverdagen.