Hvordan får jeg hjælp?

Hvis du er udsat for vold af en nær relation, har du ret til at få hjælp i form af støtte, omsorg og sikkerhed. Du har fx ret til at komme på krisecenter. Vi kan hjælpe dig med at finde ud af, om vi er det rette tilbud for dig, eller om du skal hjælpes videre.

Skal jeg på krisecenter? 

Når du kontakter os, hjælper vi dig med at finde ud af, om krisecenter er det rigtige i din situation. Hvis det er det, og vi har et ledigt værelse, inviterer vi dig ind til en afklarende samtale på krisecentret. 

Til samtalen bliver du præsenteret for vores krisecentertilbud; hvilke rammer, vi kan tilbyde, hvilke forventninger vi har til samarbejdet under opholdet, og hvilken støtte du og dit barn vil modtage. Da din sikkerhed er altafgørende, laver vi til samtalen også en sikkerhedsvurdering. Hvis vi vurderer, at du ikke er i tilstrækkelig sikkerhed hos os, henviser vi dig til andre muligheder. 

Hvis vi vurderer, at du falder indenfor vores målgruppe, og du ønsker at tage ophold på krisecentret, kan du med det samme flytte ind på krisecenteret. Er krisecenter ikke det rigtige for dig, vil vi selvfølgelig henvise dig til den rette hjælp.

Der kan også være andre omstændigheder, som gør, at vi ikke er det rette tilbud for dig. Har du fx et handicap, lider du under svær psykisk sygdom eller har du et alkohol- eller stofmisbrug, henviser vi dig til andre tilbud, der er specialiserede i at hjælpe netop dig. 

Hvad skal jeg have med?

Når man forlader volden, er der ikke altid ro eller mulighed for at pakke alle de ting, man kan få brug for. Hvis du har mulighed for at pakke, har vi her samlet en liste med ting, som er gode at tage med.

Pakkeliste

  • Tøj

  • MitID, sygesikringskort, kørekort og pas

  • Dankort og kontanter

  • Nøgler til dit hjem og evt. bil

  • Mobiltelefon og oplader

  • Medicin

  • Alle officielle papirer såsom dåbsattest, immigrationspapirer, uddannelsesbevis mm.

  • Legetøj og sovedyr til børnene

Læs mere om, hvordan du sikrer dig digitalt, når du forlader en voldelig relation her.

Dine rettigheder

Hvis du er udsat for vold i dit parforhold eller i din familie, har du ret til at få hjælp gennem et ophold på krisecenter. Det er garanteret i Servicelovens §109.

Servicelovens §109

Stk. 1. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde midlertidigt ophold i boformer til kvinder, som har været udsat for vold, trusler om vold eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold.  

Kvinderne kan være ledsaget af børn, og de modtager under opholdet omsorg og støtte.  

Stk. 2. Optagelse i boform kan ske anonymt ved egen henvendelse eller ved henvisning fra offentlige myndigheder.  

Stk. 3. Lederen træffer afgørelse om optagelse og udskrivning. 

Bo hos os

Er du nysgerrig på, hvordan hverdagen på krisecentrene ser ud? Læs mere her for at få indblik i vores miljø, daglige rutiner og den specialiserede voldsfaglighed, vi tilbyder.