Sig det til nogen
’Sig det til nogen’ er et gratis og anonymt tilbud for kvinder, der er udsat for partnervold, men ikke er så sikkerhedstruede, at de har brug for et krisecenterophold.
Tilbuddet indeholder voldsfaglig rådgivning, psykologbehandling, gruppeforløb samt rådgivning til pårørende. Forløbene varetages af specialiserede rådgivere og psykologer.
Vi har indgået et samarbejde med Frederiksberg Kommune om at hjælpe flere kvinder fri af vold gennem ’Sig det til nogen’. Det er også takket være donationer fra fonde, at vi indgår i det ambulante tilbud i samarbejde med Danner, der er tovholdere for ’Sig det til nogen’ samt de øvrige fem krisecentre i partnerskabet.
Sådan hjælper vi dig
-
'Sig det til nogen' er for dig, der inden for det sidste år har levet med psykisk vold, fysisk vold eller andre former for vold i nære relationer.
Tilbuddet henvender sig til kvinder, der ikke har brug for de sikrede rammer, som krisecentrene tilbyder, og hvor der ikke er risiko for farlig vold.
Du modtager en specialiseret social- og voldsfaglig indsats. Du får den støtte, du behøver, for at bearbejde voldens konsekvenser. Din situation og dine ønsker og behov vil være i fokus.
Det er et stort skridt at række ud efter hjælp. Vi ved, at det at leve i vold kan være forbundet med følelser af skyld og skam, som kan afholde dig fra at søge hjælp. Måske har du før forsøgt, men er ikke blevet mødt med forståelse? Du er ikke alene. Vi står klar til at hjælpe dig.
Har du brug for at spejle dig i andres historier, kan du læse personlige fortællinger her.
-
Når du henvender dig til ’Sig det til nogen’, bliver du kontaktet af en rådgiver, der laver en telefonisk visitationssamtale for at afklare, om du er i målgruppen for tilbuddet. Hvis du bliver tilbudt et forløb i ‘Sig det til nogen’, mødes du med den rådgiver, som følger dig gennem hele forløbet. Til første samtale afdækker vi sammen din situation, herunder din sikkerhed. Vi taler om, hvad du ønsker af forløbet. Første samtale varer ca. 1,5 time, og herefter vil samtalerne typisk vare en time.
I forløbet vil vi fokusere på, hvordan volden og voldens konsekvenser påvirker din hverdag, og hvad dine ønsker og drømme er for fremtiden. Vi vil sammen arbejde med værktøjer, der kan hjælpe dig med at stoppe aktuel vold og forebygge ny vold. Forløbet har også til formål at styrke din handlekraft og give dig redskaberne til at mestre din situation og konsekvenserne af volden. Har du børn, er der også fokus på dem.
Din rådgiver vil klæde dig på i forhold til viden om vold, så du kan træffe beslutninger på et oplyst grundlag. Vi vil hjælpe dig med at skabe overblik over din situation, lytte, vejlede og rådgive dig.
Selve forløbet foregår i trygge, rolige og uforstyrrede rammer uden for krisecentrene. Du træder ind i anonyme rammer og får hjælp, mens din hverdag kan fortsætte, som den plejer.
Medarbejderne, du møder, har erfaring med at arbejde med voldsudsatte kvinder og besidder stor viden om vold, voldens dynamikker og vil møde dig med forståelse.
Du tilbydes i udgangspunktet op til fem rådgivningssamtaler. I nogle tilfælde vil der dog være mulighed for at tilbyde dig flere rådgivningssamtaler. Vi foretager løbende en sikkerhedsvurdering af din situation.
-
For nogle kvinder kan det være meningsfuldt at have samtaler med en psykolog og/eller indgå i et gruppeforløb med andre kvinder, som også bliver rådgivet i ‘Sig det til nogen’.
Fokus i psykologforløbet er at hjælpe dig med at bearbejde de traumesymptomer, som volden kan have medført. Du har mulighed for at få op til 10 psykologsamtaler. Det er psykologen, der i samråd med dig og din rådgiver, afgør, om du er i målgruppen for psykologforløb i ’Sig det til nogen’.
Som supplement til den individuelle rådgivning har du mulighed for at deltage i et gruppeforløb, hvor du kan spejle dig i andres erfaringer. Undervejs i dit rådgivningsforløb vil din rådgiver i samarbejde med dig vurdere, om du skal indgå i et gruppeforløb.
-
Er du pårørende til en voldsudsat kvinde, kan du få hjælp i ’Sig det til nogen’. Du kan enten selv henvende dig, eller du kan blive tilbudt et samtaleforløb, hvis du er pårørende til en voldsudsat kvinde, der er i forløb.
Som pårørende vil vi bl.a. hjælpe dig med, hvordan du kan støtte den voldsudsatte kvinde med at forstå volden og dens konsekvenser samtidigt med, at du passer på dig selv. Du får redskaber til, hvordan du kan gå i dialog med kvinden om volden og støtte hende på bedst mulig vis. Vi vil vejlede dig med udgangspunkt i din situation og handlemuligheder.
Kontakt os
Hvis du tror, at et forløb i ‘Sig det til nogen’ er noget for dig, skal du skrive en mail til sigdettilnogen@danner.dk
Du kan også ringe til os på +45 33 33 00 47. Du kommer i kontakt med Danners døgnåbne rådgivning. Oplys gerne, at du ringer vedrørende ‘Sig det til nogen’.
At tage kontakt og række ud efter hjælp er det første skridt til et liv uden vold
Når du skriver eller ringer om et forløb i ‘Sig det til nogen’ kommer du i første omgang i kontakt med Danner, der står for visitationen.
Du vil blive tilbudt en visitationssamtale, som vi bruger til at vurdere, om tilbuddet er det rette for dig. Hvis ikke, vil vi forsøge at anbefale et mere relevant tilbud.
Bor du på Frederiksberg?
Hvis du bor på Frederiksberg, så oplys det gerne ved første kontakt. Dansk Kvindesamfunds Krisecentre har indgået en aftale med Frederiksberg Kommune, så du kan få plads i forløbet hurtigere. Du vil fortsat være anonym, og vi beder ikke om personfølsomme oplysninger. Du vil dog ved første samtale blive bedt om at fremvise ID med billede og Frederiksberg-postnummer, hvis du ønsker at benytte dig af din mulighed for at få hurtigere plads. Du behøver ikke oplyse navn og resten af din adresse.
Kontakt
Skriv en mail til sigdettilnogen@danner.dk
Eller ring på +45 33 33 00 47