Organisationen

Om organisationen
Organisationen Dansk Kvindesamfunds Krisecentre driver to krisecentre og udbreder viden og relevante indsigter om kønsbaseret vold til myndigheder, samarbejdspartnere og offentligheden. Vi er en selvstændig og uafhængig enhed under Dansk Kvindesamfund med egen bestyrelse.
Vores to krisecentre er lokaliseret henholdsvis på Frederiksberg, og i hjertet af København. Tilsammen huser vi 28 kvinder inklusive børn, hvilket gør os til det næststørste krisecenter i landet. Vi har også en vidensafdeling, Viden og Kommunikation, der holder til på krisecenteret i København.

Mød ledelsen:





Vores vision
Vi arbejder med forebyggelse, krisecentertilbud, rådgivning og viden i relation til vold, der skaber forandringer for voldsudsatte og i samfundet. Det gør vi i tæt samspil med kommuner, regioner, sociale tilbud, vidensmiljøer, interesseorganisationer, civilsamfund og fonde:
Vi understøtter voldsudsatte
DKK’s understøttelse tager afsæt i nødvendige, kvalificerede og evidensbaserede tilbud til voldsudsatte kvinder og deres børn. Tilbuddene omfatter krisecentertilbud og rådgivning til kvinder, børn og pårørende.
Vi fremmer et værdigt syn på voldsudsatte
Mødet med voldudsatte sker på baggrund af stærke, faglige kompetencer, et tydeligt værdisæt og via relevante metoder og processer. DKK bidrager via den offentlige debat, relevante konferencer og dialog med andre krisecentre og LOKK til at etablere en nuanceret fremstilling af voldsudsatte.
Vi formidler viden om vold
DKK styrker formidlingen om vold ved at tilvejebringe ny, evidensbaseret viden på området. DKK indsamler data, skaber overblik og formidler relevant indsigt til myndigheder, samarbejdspartnere og offentligheden via fakta, konkrete og retningsgivende anbefalinger – og kvalitetsrådgivning til beslutningstagere og fonde.
Mød bestyrelsen:

Karen Hallberg
Forkvinde
Karen er medstifter at krisecenteret på Frederiksberg og er aktiv i børneaktivitetsgruppen. Hun har bl.a. været administrativ leder på Kildevældsskolen indtil hun gik på pension i 2012. Karen er forkvinde for krisecentrenes bestyrelse. Hendes uddannelses- og erhvervserfaring ligger indenfor økonomi, administration og ledelse. Karen har været aktiv i kvindebevægelsen i mange år og har bl.a. været forkvinde for Dansk Kvindesamfund i 12 år. Karen er eksternt medlem af bestyrelsen, og er udpeget af Dansk Kvindesamfund.

Birgitte Munksgaard
Næstforkvinde
Birgitte har været med i krisecentrenes fundraisergruppe siden 2014. Hun har bl.a. været HR-chef i Post Danmark og PostNord fra 1997-2014, og har været både fagforeningsnæstformand og formand i perioden 1978-1995. I PostNord var Birgitte også ligestillingsansvarlig med særligt fokus på flere kvinder i ledelse. Desuden har hun haft en lang række tillidshverv i en international organisation for post- og teleansatte – igen med fokus på ligestilling mellem kønnene. Birgitte er optaget i Kvindernes Blå Bog.

Birgitte Bruun
Birgitte har været ansat i Nykredit siden 1972, hvor hun i årenes løb har haft ansvar for mange af Nykredits funktioner. Hun blev pensioneret i 2015 efter godt 42 år i virksomheden. Birgitte har siden 2007 fungeret som frivillig rådgiver på krisecenteret, har været medlem af krisecentrenes bestyrelse stort set lige så længe og er desuden frivillig i krisecentrenes fundraisergruppe.

Lene Sander
Lene er HR- & Coachingkonsulent og er ejer af Lene Sander Consulting. Hun har arbejdet som frivillig på krisecenteret gennem de sidste to år. I 20 år har hun arbejdet som HR-manager i henholdsvis A/S Storebælt og i Sund og Bælt Holding A/S. I begge selskaber blev hun af medarbejderne valgt ind i bestyrelsen, hvor hun i begge tilfælde sad i to gange fire år. Lene har i dag sit eget enkeltmandsfirma, hvor hun tilbyder HR-ydelser til firmaer såvel som enkeltpersoner, primært coaching.

Kenneth Reinicke
Kenneth har gennem en årrække været en synlig debattør i den danske ligestillingsdebat. Han har været medlem af Tænketanken VM – (Viden om Mænd), ligesom han har siddet i bestyrelsen for KVINFO og Mændenes Hjem.er lektor i mandeforskning ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Her forsker han i køn, maskulinitet og ligestilling. Han har bl.a. skrevet bøgerne Den hele mand – manderollen i forandring (2002), Mænd i lyst og nød (2004), Drenge og mænd i krise? (2012), Mænd – Køn under forvandling (2013), De unge fædre (2016) og Mænd der krænker kvinder (2018). I 1999 forsvarede han sin ph.d.-afhandling Madonna og Macho ved Roskilde Universitet om familie og kønsforhold i Italien.

Ewa Janczewska
Ewa er socialrådgiver på krisecenteret i København, og er medarbejderrepræsentant i bestyrelsen.

Helena G. Hansen
Helena er forkvinde i Dansk Kvindesamfund, og er repræsentant for Dansk Kvindesamfund i bestyrelsen.

Sine Bastian Tarby
Sine er eksternt medlem af bestyrelsen. Hun er også næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund.

Bente Kongerslev
Bente er frivillig på krisecenteret i henholdsvis rådgivnings- og børnegruppen. Derudover er Bente med i børneværkstedet, som mødes hver torsdag. Hun er uddannet pædagog og har arbejdet med fysisk/psykisk handicappede børn. I mange år har hun arbejdet med demente og psykisk syge, og efterfølgende i ældreplejen. I 13 år har hun været frivillig på Krisecenteret i Esbjerg med de samme funktioner, som hun har nu, men har også været ansat som nattevagtsafløser. Bente er suppleant i bestyrelsen.