Facebook Twitter Instagram search

Hvis du er udsat for digitale billedkrænkelser, er der flere ting du selv kan gøre for at forhindre yderligere spredning, for at søge hjælp og for at få det anmeldt.

Vi anbefaler at du følger disse trin:

  1. Dokumenter hændelsen
  2. Stop spredningen
  3. Anmeld til politiet
  4. Take-down

Dokumenter hændelsen:

Hvis du bliver udsat for digitale billedkrænkelser, er det rigtig vigtigt, at du dokumenterer hele forløbet til brug til anmeldelse og en evt. retssag. Du kan evt. dokumentere ved at oprette et dokument, hvor du gemmer screenshots af billeder og korrespondance fra både mobil og computer.

Stop spredningen:

Hvis dine billeder er blevet spredt via Facebook, kan du her finde hjælp til, hvordan du får billedet fjernet.

Hvis dine billeder er blevet spredt via Instagram, kan du her finde hjælp til, hvordan du får billedet fjernet.

Hvis dine billeder er blevet spredt via Snapchat, kan du her finde hjælp til, hvordan du får billedet fjernet.

Anmeld til politiet:

Vi anbefaler alle som er udsat for digitale billekrænkelser, at anmelde det til politiet. Du kan læse mere om, hvordan du anmelder til politiet her

Take-down:

Efter du har været igennem de første trin, når du til take-down. Dvs. at rydde op på nettet, de steder, hvor dit billede/billeder/film er blevet delt. Desværre vil det ikke altid være muligt at få fjernet alting. Dog er det en god ide at fjerne så meget som muligt for at minimere yderligere spredning.

Det kan være rigtig hårdt at skulle finde ud af, hvor mange steder ens billede er delt. Vi anbefaler derfor at man aldrig sidder alene, men at man allierer sig med en fortrolig person. Herefter skal man, så vidt muligt, tage kontakt til alle tjenester, hvor ens billede eller film er lagt op og argumentere for at de skal fjerne materialet, da personen derpå (dig selv) ikke har givet samtykke til at det deles.

Hvis du bliver udsat for digitale billedkrænkelser, er det muligt at du kan få hjælp hos dit forsikringsselskab.

Nogle forsikringsselskaber dækker psykologhjælp, bistandsadvokat og take-down via deres indboforsikringer. Vi anbefaler derfor, at man, hvis man bliver udsat for digitale billedkrænkelser, undersøger om ens forsikring dækker nogle af ovenstående punkter. Vi har oversigt over de større forsikringsselskaber, og bør derfor også kunne rådgive om, hvorvidt dit selskab dækker.

Er du i tvivl eller er dit billede blevet delt andre steder end dem som fremgår foroven, så kan du kontakte StopChikane på tlf.: 28 83 40 70 (mandag og onsdag 15-17)

Eller skrive til os på [email protected]