Facebook Twitter Instagram search

I Danmark må man ikke slå sine børn. Uanset hvordan du opfører dig, må dine forældre ikke slå dig. Andre familiemedlemmer eller andre voksne må heller ikke slå dig. Man kan også være voldelig på andre måde end at slå. Det kan for eksempel være hvis man hele tiden kritiserer eller ydmyger sit barn, og det er heller ikke i orden. Du kan læse mere om hvilke former for vold der findes her.

Selvom dine forældre siger at de gør det for at lære dig hvad der er rigtigt og forkert, er det stadig ikke lovligt at slå sine børn. Der er desværre mange børn der bliver slået selvom man ikke må. Så hvis du oplever at blive slået, er du ikke den eneste.

Der er også mange børn der oplever at deres mor eller andre i familien bliver slået. Det kan være at det er deres far der slår. Men det kan også være deres mors kæreste eller en anden i familien. Det kan også være at det er ens mor der slår ens far. Det er også vold hvis man ser eller hører en anden i sin familie blive slået.
Det kan være svært at fortælle andre at man bliver slået derhjemme eller at man bliver udsat for vold på andre måder. Det kan også være svart at fortælle hvis man hører eller ser vold i familien. Men det er vigtigt at snakke med en voksen om det. Det kan være en pædagog, et familiemedlem, en lærer, eller en anden voksen man stoler på. Det vigtigste er at man ikke går med det alene.

Når man fortæller en voksen at man bliver slået, skal de fortælle det til kommunen. Det er for at kommunen kan hjælpe dig. Kommunen hjælper hele familien så alle kan få det godt derhjemme og der ikke er nogen der bliver slået. De kan også hjælpe hvis du bliver udsat for andre slags vold.
Mange børn tror at hvis man siger til nogen at man bliver slået, så kommer man på børnehjem. Det er kun sjældent kommunen beslutter at det er bedst at barnet bor et andet sted, eller at den der slår skal bo et andet sted. For det meste prøver de at hjælpe familien til at få det godt sammen, og hjælpe forældrene til at løse konflikter på en god måde.

Hvis du ikke kender en voksen du kan snakke med, kan du altid ringe til Børnetelefonen på 116 111.