Facebook Twitter Instagram search

Vold er ikke kun fysisk vold, som for eksempel når man bliver slået og sparket. Der er mange former for vold som du kan læse videre om her.

Fysisk vold

Fysisk vold kan for eksempel være at sparke, slå, rive, nive, slå med forskellige genstande og holde fast. Det kan også være hvis man bliver nægtet mad, eller ikke må sove. Hvis man er handikappet, kan fysisk vold også være at man nægter at hjælpe den handicappede.

Psykisk vold

Psykisk vold kan være hvis nogle opfører sig truende eller siger noget truende. Det er også at blive kritiseret, ydmyget, for eksempel med øgenavne, og kontrolleret. Det er hvis en anden hele tiden bestemmer hvem man må være venner med, hvad for noget tøj man må have på, hvilke interesser og meninger man må have. Det er også psykisk vold når man ser eller hører forældre eller søskende blive udsat for vold.

Verbal vold

Verbal vold er når man trues med mange ting. Det kan være at der bliver sagt, at ens børn vil blive bortført, at man vil blive smidt ud, at man vil få tæsk, at man aldrig slipper væk og vil blive forfulgt altid, at ingen kan lide en.

Materiel vold

Materiel vold er når man får sine ting ødelagt, eller når man ikke får lov til at have noget der er ens eget.

Seksuel vold

Seksuel vold er når man bliver tvunget til at gå i seng med en, uden man selv har lyst, eller når nogen overskrider ens grænser på en seksuel måde. Det kan for eksempel være hvis voksne ser porno mens man er til stede.

Økonomisk vold

Økonomisk vold er hvis man ikke får lov til at bestemme over sine egne penge. For voksne kan det være hvis ens kæreste eller partner ikke giver en lov til at have en bankkonto eller truer en til at tage lån. Det kan være at dine forældre tager dine penge som du kan have fået af dine bedsteforældre eller andre.

Elektronisk vold

Elektronisk vold er blandt andet overvågning af Facebook, mail og telefon, men kan også være krav om at man hele tiden skal ringe og fortælle hvor man er og hvem man er sammen med. Det er også hvis en ekskæreste hele tiden sender sms’er eller truende mails. Elektronisk vold kan også være når man sætter (hemmelige) kameraer op for at overvåge hvad ens kæreste eller børn laver.

Æresrelateret vold

Æresrelateret vold drejer sig om familiens ære, sådan at familien vil bestemme hvem du skal giftes med, hvem du skal være sammen med og hvad du skal foretage dig. Den er accepteret af familien og der er mere end en enkelt person der udøver den.

Latent vold

Latent betyder at noget hele tiden er til stede, men skjult. Volden er til stede på den måde at man altid frygter volden. Når man én gang har været udsat for vold, ved man aldrig hvornår det sker igen. Derfor går man hele tiden og er bange.