Facebook Twitter Instagram search

Hvert 5. barn har oplevet fysisk vold i familien inden for det seneste år. Det kan være de er blevet slået, revet i håret, låst inde eller udsat for andre slags fysisk vold. Over halvdelen af dem er blevet udsat for vold mere end en enkelt gang.

Lidt under hver 5. (17 %) har oplevet at andre i deres familie har været udsat for vold. Det kan være at deres mor bliver slået af deres far eller stedfar, eller det kan være søskende der bliver slået af deres forældre. Det er lige så slemt at opleve at andre i familien bliver udsat for vold, som hvis man selv bliver udsat for vold.

Der er ikke forskel mellem drenge og piger, både drenge og piger bliver udsat for vold. Det er oftest forældrene som udøver vold, men det kan også være søskende, bedsteforældre eller andre i familien.

Mange børn er bange for at fortælle andre, hvis de bliver udsat for vold. Halvdelen af de børn der er udsat for vold derhjemme, tør ikke fortælle det, fordi de er bange for at familien vil få problemer. Mange voldsudsatte børn tror heller ikke, at der er nogen voksne der kan hjælpe dem. Lidt under halvdelen af børn der lever med vold i hjemmet tør ikke sige det, fordi de er bange for at forældrene vil få det at vide og vil straffe dem.

I Danmark blev det forbudt at slå sine børn i 1996. Det betyder også, at hvis voksne ved at børn bliver udsat for vold, så skal de fortælle det til kommunen så barnet og familien kan få hjælp. Fordi lærere arbejder med børn, har de en særlig pligt til at hjælpe børn, der bliver udsat for vold eller ikke har det godt derhjemme.