Facebook Twitter Instagram search

For hver voldsramt mor følger et voldsramt barn

Nye tal dokumenterer, at kampen for at stoppe vold mod kvinder og børn er lige så aktuel i dag, som den var for over ti år siden. Det er LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentres årsrapport, som viser, at vold mod kvinder og børn på krisecentre i Danmark ikke er faldet. Det tvinger os til at kigge på, om vi gør nok i Danmark for at garantere kvinder og børns sikkerhed.

Læs mere …

StopChikane deler ud af sine erfaringer til LOKK’s strategiseminar

Maria er ansat på Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og har i de seneste 1,5 år været en del af StopChikane som har været rundt og undervise krisecentre i hele landet i, netop hvordan man håndterer digitale billedkrænkelser. Til strategiseminaret hos LOKK er hun derfor inviteret til at holde et oplæg under titlen ”Digital chikane, lovgivning og redskaber for krisecentre”.

Læs mere …

Frankrigs ambassadør hædrede Dansk Kvindesamfunds Krisecentre

På Bastilledagen den 14. juli, som er Frankrigs nationaldag, fik vi besøg af den franske ambassadør Caroline Ferrari. Hun havde valgt at besøge vores krisecenter for at hædre dem, der har arbejdet helt i front under corona-krisen, og for at vise sit engagement i bekæmpelsen af kønsbaseret vold.

Læs mere …

Lisa Holmfjord, direktør i Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, debuterer som forfatter

Lisa Holmfjord, debuterer i juni som thrillerforfatter hos Gyldendal med bogen ’Døden er kun et øjeblik’. Bogen handler om mænds vold mod kvinder og samfundets reaktion, når de beder om hjælp. Handlingen er fiktion, men alt kunne være sket i virkeligheden, fortæller Lisa, der efter mere end 15 år som krisecenterleder har mødt hundredvis af voldsramte kvinder. Hun håber, at bogen vil gøre det nemmere at forstå, hvorfor voldsramte kvinder ikke bare går.

Læs mere …

Et krisecenter er ikke et hotel, du bare kan tjekke ind på forud for en bopælssag.

Den anonyme far, der beklager sig over kun at have ret til meget lidt samvær med sine børn, er helt galt på den i sin fremstilling af ophold på krisecentre. Der får man kun plads, hvis man af fagpersonale vurderes at have været udsat for vold, skriver CEO for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, Lisa Holmfjord, i dette debatindlæg. Indlægget blev bragt i Dagbladet Information d. 3. december 2019.

Læs mere …