Facebook Twitter Instagram search

Digital chikane er altid en del af volden

Når en kvinde kommer til Dansk Kvindesamfunds Krisecentre for at søge hjælp og beskyttelse mod vold, er digital chikane næsten altid en del af volden, fortælle Anne Sture, der er voldsfaglig rådgiver på krisecentret.

Læs mere …

Han slog, han fortrød, hun trøstede – og skammede sig

Ulla var i fem år i et voldeligt parforhold, hvor hun blev slået, sparket, skubbet ned ad trapper og fik taget kvælertag. Men da hans evige bøn om tilgivelse og gråd endelig prellede af på hende, og hun ringede til politiet, rådede de hende til at sove på det, ”for en politianmeldelse kunne jo ødelægge hans karriere.”

Læs mere …

Familieretshusene tager ikke krisecentererklæringerne alvorligt

Astrid Lyng Hjuler, socialrådgiver og faglig leder hos Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, er bekymret for, at de nye familieretshuse træffer afgørelser i forældremyndigheds- og samværssager uden at tage volden med i afgørelsen, hvis den ikke er politianmeldt. Dermed lever familieretshusene ikke op til den nye intention om, at også mistanke om vold skal undersøges.

Læs mere …

For hver voldsramt mor følger et voldsramt barn

Nye tal dokumenterer, at kampen for at stoppe vold mod kvinder og børn er lige så aktuel i dag, som den var for over ti år siden. Det er LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentres årsrapport, som viser, at vold mod kvinder og børn på krisecentre i Danmark ikke er faldet. Det tvinger os til at kigge på, om vi gør nok i Danmark for at garantere kvinder og børns sikkerhed.

Læs mere …

StopChikane deler ud af sine erfaringer til LOKK’s strategiseminar

Maria er ansat på Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og har i de seneste 1,5 år været en del af StopChikane som har været rundt og undervise krisecentre i hele landet i, netop hvordan man håndterer digitale billedkrænkelser. Til strategiseminaret hos LOKK er hun derfor inviteret til at holde et oplæg under titlen ”Digital chikane, lovgivning og redskaber for krisecentre”.

Læs mere …

Frankrigs ambassadør hædrede Dansk Kvindesamfunds Krisecentre

På Bastilledagen den 14. juli, som er Frankrigs nationaldag, fik vi besøg af den franske ambassadør Caroline Ferrari. Hun havde valgt at besøge vores krisecenter for at hædre dem, der har arbejdet helt i front under corona-krisen, og for at vise sit engagement i bekæmpelsen af kønsbaseret vold.

Læs mere …

Lisa Holmfjord, direktør i Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, debuterer som forfatter

Lisa Holmfjord, debuterer i juni som thrillerforfatter hos Gyldendal med bogen ’Døden er kun et øjeblik’. Bogen handler om mænds vold mod kvinder og samfundets reaktion, når de beder om hjælp. Handlingen er fiktion, men alt kunne være sket i virkeligheden, fortæller Lisa, der efter mere end 15 år som krisecenterleder har mødt hundredvis af voldsramte kvinder. Hun håber, at bogen vil gøre det nemmere at forstå, hvorfor voldsramte kvinder ikke bare går.

Læs mere …