Facebook Twitter Instagram search

Fastholdt af økonomisk gæld

Hej Dansk Kvindesamfund

Jeg er mor til to piger på 6 og 2 år. Vores nuværende situation er håbløs. Min samlever, pigernes far, og jeg ejer et hus sammen, det har vi gjort siden 2005. I løbet af den tid har jeg forsøgt at forlade ham 4 gange, men uden held.

Jeg er dybt økonomisk forgældet, da det af en eller anden grund altid kun var i mit navn lånene blev optaget. Pigernes far har et alkoholproblem og er meget styrende. Han vil ikke have, at vi sælger huset, og siger for eksempel at han vil have sex med mig, før han går med til det ene eller andet. Desuden truer han ofte med selvmord.

Min omgangskreds er begrænset til kollegaer som jeg kun ser på jobbet og min nærmeste familie.

Jeg er ellers en velfungerende kvinde med uddannelse og godt betalt job, men jeg har nået mit bristepunkt. Jeg kan ikke huske hvornår der sidst var en dag jeg ikke græd over min håbløse situation.

Jeg er klar over at jeg selv har bragt mig i denne situation, men jeg har brug for hjælp til at komme ud af den. Jeg har ikke brug for at blive dømt eller nedgjort, jeg har bare brug for konkrete råd, motiverende samtaler. Og i bedste fald måske et sted at tage hen indtil huset er solgt og jeg kan få overblik over min økonomi og blive selvstændig for første gang i mit liv.

Jeg håber I hører mit råb om hjælp.

Hilsen
Den fortvivlede


Kære fortvivlede
Jeg kan læse, at du står i en meget vanskelig situation. Du har brug for at træffe nogle svære beslutninger, og behøver støtte til at gøre det.

Du fortæller, at du har to piger sammen med din samlever. Du har forsøgt at forlade ham 4 gange, og han er styrende og har et alkoholproblem. Jeg lægger mærke til, at jeres fælles lån står i dit navn, og kan læse, at det måske ikke er sket efter dit eget ønske. Jeg kan forstå, at han truer med selvmord, og at han kræver seksuelle ydelser før du kan få ting gennemført.

Jeg lægger også mærke til, at du skriver, at din omgangskreds er begrænset, og jeg tænker, din situation måske bliver endnu sværere af, at du står alene med dine tanker og følelser om håbløshed.

Det lyder på mig, som om du er i et forhold, hvor dine grænser bliver overskredet, både følelsesmæssigt, seksuelt og økonomisk. Ud fra det du skriver, tænker jeg faktisk, at du lever i et parforhold med vold.

Det er min erfaring, at kvinder, der bliver udsat for vold, også får pålagt skylden for de ting, der sker. Du skal vide, at det aldrig kan være din skyld, at du står i den situation, som du gør.

Jeg ved, at det er meget svært at komme ud af et voldeligt forhold på egen hånd. Derfor vil jeg foreslå dig, at du tager kontakt telefonisk, enten til os eller til et andet krisecenter. Her kan du få en mere detaljeret rådgivning eller rådgivningsforløb.

Det lyder endvidere som om du er parat til at forlade din samlever, og få solgt huset. Du skal derfor vide, at du har mulighed for at flytte på kvindekrisecenter med dine piger. På et krisecenter er der fagligt personale, som har stor erfaring med at tale med kvinder og børn, der har været udsat for vold.

På et krisecenter vil både du og dine børn opleve tryghed og sikkerhed. Her kan du også få støtte til at få overblik over din økonomi.

Du kan henvende dig til os for at høre på hvilke krisecentre, der er plads lige nu, eller kontakte Landsorganisationen for Kvindekrisecentre (LOKK) på deres døgnåbne hotline på tlf.nr. 70203082.

Du har også mulighed for at få rådgivning i Anonym Rådgivning, som henvender sig til kvinder, der står i samme situation som dig. Når du bor på Sjælland, vil jeg henvise dig til:

Anonym Rådgivning København
Regus
Larsbjørnsstræde 3
1454 København K
Tlf: 22 14 34 21
Åbningstider:
Onsdag kl 12 – 17
Torsdag kl. 10 – 15

Du er meget velkommen til at kontakte os igen både skriftligt og telefonisk, såfremt du ikke føler, at du har fået svar på dine spørgsmål eller hvis du har brug for yderligere rådgivning.

De bedste hilsner
Brevkassen