Facebook Twitter Instagram search

4 år senere, og hvad så nu…

Hejsa
For ca. 4 år siden kom jeg ud af et voldeligt forhold. I de 4 år jeg var sammen med ham, endte jeg en gang på skadestuen og kom efterfølgende på et krisecenter med min søn, hvor der ikke var meget hjælp at hente.

Jeg fik aldrig noget hjælp og aldrig nogen rådgivning, så jeg endte altid med at gå tilbage til ham, for hvad skulle jeg ellers gøre. Først den dag det gik ud over min dreng, havde jeg modet til at smide ham ud for altid.

Jeg har efterfølgende brugt lang tid på at finde ud af hvem jeg er. Min kæreste igennem de sidste 3 år har også hjulpet mig meget. Han har blandt andet lært mig, at jeg ikke er en man må slå på.

Jeg er i dag 24, og er kommet rigtig langt med mit liv. Jeg har fundet ud af hvem jeg er, og hvor mine grænser går. Jeg er halvvejs med min uddannelse, og min dreng har ingen mén efter hvad der skete dengang (han var også meget lille)

Jeg har lært at acceptere, at de 4 år er en del af mit liv, og det er ikke længere noget jeg skammer mig over. Men alligevel føler jeg at der mangler noget. Jeg har lært at leve med hvad der skete, men jeg har aldrig fået bearbejdet hvad der skete.

Nogle af tingene kan jeg ikke fortælle til andre, for de tror ikke på mig. Og jeg kender ingen der rigtig forstår mig. Jo lidt, men alligevel ikke rigtig.

Jeg ved ikke om det her giver nogen mening, men har I nogle ideer til hvad jeg kan gøre for at komme helt videre?

Hilsen
Mig


Kære dig
Du fortæller, at du har været i et voldeligt forhold, som du til sidst fandt styrke til at bryde ud af, for at beskytte din søn. Det må have krævet stor styrke at gøre uden støtte fra andre, så allerførst et kram herfra for den præstation!

Du beskriver meget flot, hvordan du har arbejdet med dig selv, for at finde ud af hvem du er, samt at du har fået en kæreste som har hjulpet dig. Det lyder som om du er kommet langt og nu er i et godt forhold baseret på empati og gensidig respekt.

Men tidligere oplevelser lagres i kroppen og psyken, og da du ikke har fået bearbejdet de traumatiske oplevelser, du har fået med dig fra dengang du levede i volden, så bærer du stadig rundt på en del. Så det er klart at du føler et behov, nu 4 år efter, for at få sat ord på dine oplevelser.

Ofte bearbejder man det at have levet i et voldeligt forhold terapeutisk hos en psykolog, gennem kortere eller længere tid. Derfor kunne det være en god ide at tage kontakt til en god psykolog.

En anden mulighed er at tage kontakt til mødrehjælpen. De tilbyder blandt andet deltagelse i gruppeforløb for kvinder der har været udsat for vold. Du kan læse mere om deres tilbud på www.moedrehjaelpen.dk

Forhåbentlig får du med den rette støtte mere klarhed over dine tanker og følelser med tiden. Det tror jeg. Du er jo allerede kommet rigtig langt på egen hånd.

Held og lykke fremover med din søn og din nuværende kæreste.

De bedste hilsner
Brevkassen